24 Ekim 2012 Çarşamba

Versace - Versus Uomo (1991)

"esans kalitesine baktığımızda oldukça yüksek olduğunu görüyoruz.."


 
Versus Uomo, 91 çıkışlı odunsu oryantal tarzında ve artık üretilmeyen bir versace kokusu. Yine de bulunabiliyor. Maskülen yapılı ve yüksek kalite çıkasına sahip bir ürün.

Versus Uomo' nun harmanı:

üstte: misket limonu, lavanta, yeşil notalar, mandalina, şeftali, petit grain, bergamut, limon
ortada: kişniş, karanfil, köknar, süsen kökü, yasemin, brezilya gül ağacı
altta: sandal ağacı, tonka fasulyesi, amber, misk, aselbent, vanilya, sedir

notalarından oluşuyor. Dolu dolu bir harman. Baktığımızda  çok güzel üst notların yanında, brezilya gülü gibi az kullanılan notaların de olduğunu görüyoruz. Fakat bu dolu ve heyecan yaratan harman kokuya yansımıyor. Sadece harmana bakarak parfüme güvenmemenin önemi ortaya çıkıyor. Harmanda ne yazık ki armoni yok. Benim de bu parfümü beğenemememin en önemli sebebi. Açılıştaki güzel notaların, alttaki kuvvetli ve burun büken notalar nedeniyle boğulması. Yoksa esans kalitesine baktığımızda oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Bugünün versace parfümlerinden çok daha yüksek bir kalite.



Parfümü ilk sıktığınızda kaliteli açılış size bu bir creed olmalı dedirtiyor. O kadar taze, doğal ve benzer karakterde. Turunçgiller çok canlı, limon ön planda. Fakat çok kısa bir süre sonra alttan sert notalar vurmaya başlıyor. Bunlar bana gül ağacı, kişniş ve pek sevmediğim süsen notaları gibi geldi. Süsen zaten başlı başına acımsı buruk bir nota. Gül ağacı da kuru sedirimsi/tatlımsı buruk yapısıyla dikkatli kullanılması gereken bir esans. Biraz fazla kullanılırsa kokuya genel bir ağırlık ve kuru burukluk verebiliyor. 

Bu aradaki acımsı buruk katman o kadar kuvvetli ki, alttaki tonka, amber, aselbent, vanilya gibi kuvvetli tatlımsı notaları bile baskılıyor. Dolayısıyla üstteki harika canlı turunçgil karışımı ve alttaki güzel tatlımsı karışım ara katmandaki acımsı, burukluk ile şiddetle baskılanıyor. Burnunuz istediğiniz yumuşak akışı elde edemiyor ve hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Keşke versace orta harmanı biraz daha sakin yapsaymış O zaman ortaya gayet beğenilesi maskülen, erkeksi ve kaliteli bir koku ortaya çıkacakmış. Belki de üretimden kalkması bu uyum problemleri nedeniyledir., kim bilir. 
 
Özetle, gayet güzel olacakken, yarım kalıp toparlanamamış bir koku gibi. Kompleks kokusu kötü değil ama harman başarısız. Bu da genel performansı düşürüyor. Halbuki ne güzel bir maskülen olabilirmiş. 

Fark edilirliği bende düşüktü ve tene çok yakın kaldı. Kalıcılığı ortalama. Uygun yaş gurubu için 30 ve yukarısı diyorum. Çok da hafif, herkese gelir bir parfüm değil. Erkeksi ve ciddi bir parfüm. Yaz dışında her zaman, günün her saati kullanılabilir. Bu tip eksi italyan maskülenlerine meraklıysanız deneyebilirsiniz, onun dışında büyük beklentilere girmemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder