4 Ağustos 2012 Cumartesi

Azzaro - Visit for Men (2003)

"bir dezavantajı biraz ten seçmesi.."



Bugünkü ilk parfümümüz olan visit baharatlı odunsu parfümler sınıfında yer alan, ancak renginden de tahmin edilebileceği üzere gayet yumuşak ve ferah tarz bir koku. 2003 çıkışlı olan parfüm modern bir yapıda. 

Visit' in harmanında:

üstte: bergamut, kakule, pembe biber, zencefil, muskat
ortada: laden reçinesi, peygamber ağacı(lignum vitae), tütsü, sedir
altta: misk ve amber

notalarından oluşuyor. Ne eli ne de gözü yoran bir harmanı var. Elbette ki harman tam olarak doğal esanslardan yapılmış değil, ancak direk olarak yüzünüze rahatsızlık veren bir sentetikliği yok. 2000' lerde çıkmış bir koku olarak bu açıdan başarılı buldum. Harman dikkatinizi çekeceği üzere fazla turunçgil ya da çiçek notası barındırmayan ılık bir harman. Daha en yukarıda kakule, pembe biber, muskat' ın yumuşak tatlımsılıkları sizi karşılıyor. Buna laden ve tütsü de destek oluyor. en alttaki misk ve amber'de kokuyu her daim ılık tutuyorlar. Buradan gözünüzde tatlı bir body kouros canlanmasın. Parfüm gayet hafif yapılı. 


Koku olarak, çok hafif tatlımsı odunsu bir kokuya sahip. Bu tatlımsılık ne kadar derseniz Lancome Hypnose' dan gayet hafif, jil sander for man' e benzer bir karakterde diyebilirim. Özellikle Sander' i beğenenler bu parfümde de yabancılık çekmeden, hemen seveceklerdir. İlgilileri biliyordur bu tarz yumuşak, kremsi tatlılıkta, hafif modern odunsu kokular arasında en başarılarından biri jil sander' dir. 

Visit, sander' e oldukça benzemekle kalmıyor, ondan biraz daha ferah yapıda ve artı olarak daha belirgin ve kalıcı bir kokuya sahip. İkisi arasında seçim zor, sander biraz daha orjinal kokuyor, visit ise kalıcılık ve fark edilirlikte daha başarılı. Visit' in bir dezavantajı biraz ten seçmesi. Jil Sander' de her parfüm gibi az da olsa ten seçmekle beraber, visit bu konuda oldukça seçici. Bende çok güzel, verimli ve dengeli kokarken, beyaz tenli iki arkadaşımda daha sentetik gibi, tatlı notaları örtülmüş ve buruk bir koku olarak döndü. Bu yüzden almadan önce mutlaka teninizde denemeniz lazım.


Özetle; kokusu gayet güzel ve beğenilesi, başarılı harmanlı, modern, olabildiğince doğal kokmaya çalışan başarılı bir tatlımsı odunsu koku. Beğendim.

Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama üzeri. Uygun yaş grubu 16'dan başlar ve gider. Belirli bir tercihi yok. Kullanım zamanı olarak da uysal ve modern yapısından dolayı dört mevsim de düzenli kullanılabilir. Tavsiye ettiğim güzel bir parfüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder