29 Mayıs 2012 Salı

Calvin Klein - Contradiction for Men (1999)

"koku olarak değil ama karakter olarak YSL M7' ı hatırlatıyor.. "


Tekrar merhaba sevgili okuyucular. Belki uzun, belki kısa bir aradan sonra tekrar aranıza dönmüş bulunuyorum. Ta Tuncelilerden buralara geldim. Hala normal hayata alışmaya çalışıyorum. Bugün ilk incelemem Contradiction olacak. 99 çıkışlı odunsu oryantal, nispeten yeni bir CK kokusu.

Contradiction' un harmanı:

üstte: limon, mandalina, misket limonu, lavanta, adaçayı
ortada: muskat, kişniş, karabiber, kakule
altta: sandalağacı, kabe samanı, silhat, misk


notalarından oluşuyor. Başka bir kaynakta alt harmanda bubinga ağacı olduğu da yazıyor. Enstrüman yapımında da kullanılan bu ağaçla daha önce birebir tanışıklığım olmadığından esansı hakkında tam bir bilgiye sahip değilim. Harman üzerine biraz konuşmam gerekirse, parfümün harmanı ne yazık ki karmaşık, uyumsuz ve hafif sentetiklik barındırmakta. Sentetiklik çok rahatsız edici olmasa da üst, orta, alt harmanların birbirine uyumsuzluğu ve notaların karışmaması burnu rahatsız ediyor. Hem tatlı, hem acı, hem koyu odunsu üç farklı yapı aynı anda ortama yayılıyor. Belirli bir aralıkla salınsalar ya da birbirlerini destekleseler farklı olabilirmiş ama bu haliyle harmanda karmaşadan başka bir şey yok.



Contradiction biraz karmaşık ve kapalı bir koku. Pek kendini göstermiyor. Odunsu oryantaller genellikle hafif tatlımsı yapıda yumuşak parfümlerdir. Contradicition ise buruk pudralılıkta, odunsu ve acımsı bir koku. Bu açıdan bana koku olarak değil ama karakter olarak biraz  YSL M7' ı hatırlatıyor. Burnunuzda bıraktığı burukluk Armani Night He' nin sentetik pudramsı halini hatırlatıyor. Kakule ve kişniş biraz fazla kaçmış gibi. Üstteki turunçgiller kokuyu dengelemeye yetmiyor. Adaçayı acılık ve burukluk verirken, sandalağacı da tatlılık için bastırıyor. Ortaya tatlı, acı, buruk koyu bir odunsu koku çıkıyor. 




Özetle; ne yazık ki Contradicition karşıma çıkan en kötü CK kokusu oldu. In2u serilerinden bile daha vasat bulduğumu belirteyim. Düşünüp de kendisini kurtaracak başarılı bir yönünü bulamıyorum.


Kalıcılık ve fark edilirliği ortalama üzerine yakın. İdeal yaş grubu 22-26 arası olacaktır. Sonbahar ve yaza daha uygun. Uyumsuz ve başarısız kokusundan dolayı tavsiye etmiyorum.

4 yorum:

  1. hoşgeldin komşu ayrıca,da geçmiş olsun tuncelide askerlik yapmak kolay olmasa gerek.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz sayın sparhawk.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınızı tekrar görmek ne güzel, yeniden hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil