13 Ağustos 2011 Cumartesi

Guerlain - Heritage (1992)

"sadece kullanım amaçlı genel bir ürün alıyorsanız makul bir parfüm, fakat Guerlain adına güvenerek özel bir koku umudunuz varsa hayal kırıklığına hazır olun.."



Bu aralar Guerlain' lar ile devam ediyoruz bolca. Sıradaki inceleme nispeten yeni bir Guerlain kokusu olan Heritage. Eski kökleri, günümüze harmanlayıp sunan bir koku olarak öne sürülmüş. Adını çok fazla duymamış olabilirsiniz çünkü, çok popüler bir Guerlain kokusu değil. Baharatlı odunsu tipte. Edt ve edp versiyonları var, benim incelemem edt.

Heritage' ın harmanı:

üstte: aldehitler, ardıç yemişi, lavanta, menekşe, yeşil notalar, adaçayı, bergamut, limon, petitgrain
ortada: siklamen, kişniş, karanfil, silhat, biber, köknar, süsen kökü, müge, gül, sardunya
altta: sandal ağacı, amber, misk, meşe yosunu, sedir, tonka fasulyesi, vanilya

notalarından oluşuyor. Çok dolgun bir harman olmasına rağmen kompleks, yoran, düşündüren bir yapısı yok. Harmanda sentetik olan notalar var fakat, bu burnu rahatsız edici şekilde değil. Sadece bazı notalar olması gerektiği kadar doğal kokmuyorlar. Bunun dışında harman tam olarak uyumlu olmasa da en azından belirli bir akışa sahip ve keskin şekilde öne çıkan bir nota yok. Bu açıdan memnun edici.

Kokusuna gelirsem; kokunun açılışı orta derecede canlı ve hafif bir turunçgil açılışı şeklinde. Adaçayı, ardıç gibi keskin notalar kendilerini pek göstermiyorlar ki bu benim için güzeldi. Bu aşamada tek sıkıntı lavanta' nın biraz fazla kullanılmış olmasından dolayı bu tazeliği baskılamasıydı. Erkek parfümlerinde fazla öne çıkan lavanta notasından hoşlanmıyorum. Bu hafif açılışın ardından kısa süre sonra koku giderek oturmaya başlıyor. Ara notaları adeta pas geçerek hızla alt harmana akıyor. Bu aşamada silhat, sandal ağacı, vanilya oldukça öne çıkan notalar. Bu notalardan tahmin edeceğiniz üzere koku bu aşamada bir oryantalvari biçimde tatlılaşıyor. Tonka, meşe yosunu, sedir gibi notalar pek hissedilmiyor. Dolayısıyla kuru baharatlı odun kokusu beklemeyin. Heritage farklı gruplarda gezinen bir koku. Her ne kadar son incelediğim bazı Guerlain' lara göre bariz şekilde daha modern bir kokuya sahip olsa da, çıkış yılına rağmen daha ziyade 60' lı yılların amberli, miskli tatlı kokularını andırıyor. Yine önceki Guerlain' lar gibi aşırı derecede tene yakın kalmayı seviyor.



Özetle, Heritage, memnun edici harman kalitesine, uyumlu bir akışa sahip olan fakat kokusunda özel bir yan barındırmayan ortalama bir Guerlain kokusu. Kendiniz de kullandığınızda kokusunda size oradan, buradan çeşitli parfümlerden bir şeyler anımsattığını fark edeceksiniz. Eğer sadece kullanım amaçlı genel bir ürün alıyorsanız makul bir parfüm, fakat Guerlain adına güvenerek özel bir koku umudunuz varsa hayal kırıklığına hazır olun.




Kalıcılığı ortalama altı, fark edilirliği bende oldukça kötüydü. Sizde farklı olabilir. Edp versiyonu  daha kuvvetli olacaktır. Uygun yaş aralığı 30 ve üzeri. Yaz dışındaki zamanlarda kullanılabilir. Daha ziyade iç mekanlarda ve sakin ortamlarda kullanılırsa kendini daha iyi gösterebilir. Bende pek bir heyecan yaratmamış olmasından dolayı özellikle tavsiye edemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder