19 Nisan 2011 Salı

Bennetton - Cumbia Colors Man (2005)

"kekik deyince aklınıza pirzola, anason deyince rakı-balık geliyorsa cumbia colors'u seversiniz.."
 


Oldukça hafif ve temiz yapıdaki Cumbia Colors, 2005 çıkışlı taze bir koku. Odunsu tipteki koku markayı düşündüğümüzde genel kalitesiyle şaşırtıyor.

Cumbia Colors' un harmanı:

üstte: kereviz, anason
ortada: okaliptüs, kavun
altta: odunsu notalar, misk

notalarından oluşuyor. Son derece sade bir harman olması dikkat çekiyor. Ayrıca biraz farklı, alışılagelmedik bir harman. Kereviz ve okaliptüs gibi notalarını pek sık göremiyoruz. Harman hakkında net konuşayım, cumbia colors anason temalı bir parfüm. Yani kekik deyince aklınıza pirzola, anason deyince rakı-balık geliyorsa cumbia colors'u seversiniz. Burada dolgun bir anasondan bahsediyorum. Ama rahatsız edici kuvvette değil. Benetton parfüm alanında iddialı bir marka olmaması ve genelde ikinci sınıf kalite ürünleriyle bilinirken, harmanı Burberry' nin harmanından çok daha doğal ve canlı. Burberry özellikle weekend' de tamamiyle lab ortamında hazırlanmış hissi verirken, cumbia colors daha alışılageldik klasik tarzda doğal esanslarla yapılmış hissi uyandırıyor.

Koku olarak tam tanımı çok derinlerden arada bir gelen taze okaliptüs eşliğinde, yoğun nemli ve hatta sulu anason kokusu. Buna bazen yine çok hafif şekilde kereviz de hatılabiliyor. Misk, kavun ve odunsu notalar yok gibi. Parfümün kokusu son derece hafif, canlı ve fresh. Nemli bir parfüm. Yaz için ideal. Tabi anasonun kokusunu seviyorsanız. Bazıları sevmeyebiliyor. Açıkcası anason kokusu parfümde benim için çok cazip değil ama mutlaka sevenleri de vardır.

Özetle; gayet farklı kokuya sahip, anason temalı son derece nemli ve fresh bir koku. Genel kalitesi ortalama. Daha bilinen moda markalarından pek geri değil. Yazlık hafif parfümler için klasik turunçgil, meyve notaları  içermeden farklı bir ürün olmuş. Daha ziyade gençlere yönelik bir parfüm. Çok kaliteli değil, kötü de değil.

Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı ortalama altı. Uygun yaş grubu 18-22. Ama biraz daha yukarısı da kullanabilir. Canlı ve temiz bir koku olarak tam anlamıyla yaz kokusu. İlkbahara da gayet uygun. Ama anason temasından dolayı melankolik ve koyu sonbahar/kış mevsimlerinde sıkıcı olabilir. İç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Benetton'dan eğlenceli bir yaklaşım olmuş, özellikle para yatırmaya değmez diye düşünüyorum ama anason kokusunu özellikle seven biriyseniz o zaman bir denemenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder