28 Nisan 2011 Perşembe

Azzaro - Chrome (1996)

"ilk 5 dakikası oldukça güzel, sonrasında kademe kademe kötüleşen metalik kokulu ucuz bir Azzaro pour homme varyantı.."


Chrome' u Azzaro pour homme' un vasat bir light versiyonu olarak tanımlarsam heralde doğru olur. Benzer koku, benzer harman, aynı sabunsu keskin baharatlı karakter. 96 çıkışlı Chrome aromatik turunçgil tipinde nispeten hafif bir parfüm.

Chrome' un harmanında:

üstte: biberiye, ananas, portakal çiçeği, bergamut, limon
ortada: siklamen, kişniş, hedione(yasemin çiçeği benzeri kokan bir aldehit), meşe yosunu
altta: sandalağacı, tonka fasulyesi, misk, sedir, brezilya gülağacı, kakule, mate

notalarından oluşuyor. Harman gene Azzaro ph' de olduğu gibi dolgun. Ancak chrome oldukça sentetik bir parfüm. Evet metalik bir hissiyat veriyor, ancak bu metaliklik 212' de olduğu gibi memnun edici değil, fazla kuvvetli, burun tırmalayıcı tarzda. Orjinal azzaro'da da olan hafif sentetiklik bunda çok fazla olmuş. Hatta sanki farklı karışımlar denerken, bunun kokusunu beğenip, keskin, buruk metalikliğini gördüklerinde "bunun adına azzaro chrome diyelim, metalik keskinliğiyle uyum sağlar" demişler. Harman doğal olmadığı gibi uyumsuz da, notalar birbirleriyle anlaşamıyor, yer yer ortaya çıkıp baskınlık sağlıyorlar, güzel sakin bir akış yok.



Koku olarak Chrome tatminkar diyebilirim. Girişte yazdığım gibi orjinal Azzaro' nun kokusunu alın, bunu biraz daha soğuk, metalik, biberli suda sulandırılmış hale getirin işte size Chrome. Açılış tatlımsı aromatik turunçgiller şeklinde. Ama bu anlık, hemen sonrasında nemli, sabunsu bir koku vuruyor. Bu bir süre güzelken, sonrasında aldehitin, biberiye, mate gibi kokularla karşıp acılaşmasıyla artık pek zevk vermez bir hale geliyor. Acılığı burukluktan öte. Harmanda akışkanlık olmamasından dolayı, koku da algılarınızı yoran, fazla agresif bir koku haline gelmiş. 


Özetle ilk 5 dakikası oldukça güzel, sonrasında kademe kademe kötüleşen metalik kokulu ucuz bir Azzaro pour homme varyantı. Eğer Azzaro' nun kokusunu beğeniyor ama size fazla kuvvetli geliyorsa ve hafif bir versiyonunu arıyorsanız, markanın diğer versiyonlarını da bildiğimden şimdilik pek bir şansınız olmadığını belirteyim. Modern azzarolardan fazla kalite beklemeyin.


Kalıcılığı ortalama altı. Fark edilirliği ortalamaya yakın. Uygun yaş grubu 18-30. Bahar mevsimlerine daha uygun. Benim tüm azzarolarda dikkat ettiğim;serin sabah zamanlarında tenle daha uyumlu oluyorlar. Sıcaklık arttıkça acı sentetiklik daha rahatsız edici hale geliyor. Agresif bir koku olarak iç ve dış mekana uygun. Hafif bir şeyler arıyorsanız azzaro visit gibi çok daha başarılı modeller varken, bu sentetik bombayı pek tavsiye etmiyorum. yine de farklı modern konseptleri seviyorsanız iyi bir koku olmadığını bilerekten bir deneyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. visit'i yorumlar mısınız?

    YanıtlaSil
  2. İlginç ve popüler bir koku...Açılışını ve orta notalarını sanki ıhlamura benzettim..Ama yine güzel sayılabilecek bir koku...

    YanıtlaSil
  3. Hadi beya ben 2sene kullandim kim duyduysa kokuyu hep iltifat aldim sen bence yorum yapma cunku bu isten anlamiyosun

    YanıtlaSil