20 Mart 2011 Pazar

Yves Rocher - Trimaran (1985)

"Temel olarak Eau Sauvage' ın biraz daha detaylı ve asidik bir versiyonu gibi kokuyor.."


İncelediğim parfüm günümüzde parfüm konusunda pek iddialı olmayan Yves Rocher' nin, iddialı olduğu zamanlarda ürettiği versiyonu. 2008 yılında sınırlı sayıda yeniden formülüze edilmiş olarak piyasaya sunulan versiyon farklı bir parfüm. 85 çıkışlı orjinal trimaran klasik bir turunçgil kokusu ve artık üretilmiyor.

Trimaran' ın harmanı:

üstte: limon, mandalina, bergamut, greyfurt
ortada: meşe yosunu, kişniş, muskat
altta: sandalağacı, sedir

notalarından oluşuyor. Harmanı sade olan parfümün genel karakteri de aynı yapıda. Standart bir turunçgil kokusu. Benim "standart bir turunçgil kokusu" tabirimden anlamanız gereken "eau sauvage benzeri" bir parfüm olduğu.

Harman olarak; çıktığı yılın standartlarında temiz ve doğal notalardan oluşan bir harman. En ufak bir sentetiklik ya da burukluk yok. Çoğu notayı tek tek algılayabiliyorsunuz. Belli bir kaliteye sahip. Taze ve temiz dedim ancak çok parlak ve canlı bir turunçgil kokusu da değil. Temel olarak Eau Sauvage' ın biraz daha detaylı ve asidik bir versiyonu gibi kokuyor. Benzer yapılarda oldukları için kısaca birini seçmek mümkün değil ancak bana göre eau sauvage daha rafine bir parfüm.

Genel olarak hoş diye tanımlayabileceğim bir parfüm. Bu parfümün kötü olmasından değil, ancak tüm sakin turunçgil kokularının sahip olduğu o klasik sıkıcılığa sahip olmasından. Buna sade harmanının getirdiği hafif tekdüzelik de eklenince ortaya çok hareketli olmayan, akılda kalıcı bir yönü bulunmayan bir parfüm çıkmış. Yani kesinlikle kötü ya da başarısız bir parfüm değil ancak, özellikle ortaya çıkarabildiği bir yönü yok. Yani çekicilik faktörü düşük.

Özetle; bir turunçgil parfümü olarak güzel, ancak genel parfüm dünyasında silik bir koku. Bana göre kendisinden daha başarılı olan ea sauvage hala üretiliyorken, trimaranın artık üretilmiyor olması en büyük dezavantajı. Günümüz itibariyle ancak sınırlı bir kesime hitap edebilecek bir parfüm.

Fark edilirliği ve kalıcılığı bende ortalama altıydı. Yaş grubu 25 ve üzeri. Ama asıl verimini 30 üzerinde verecektir. Bir turunçgil kokusu olmasından dolayı her mevsime uygun. Eau Sauvage varken bulmak için uğraşmaya gerek olmadığını düşündüğümden tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder