14 Mart 2011 Pazartesi

Jacques Bogart - Bogart (1975)

"sırf dönemine bakıp çok başarılı bir parfüme sahip olmayı beklememelisiniz.."  




Bogart pour homme, yakın zaman önce incelediğim one man show ile oldukça yakın tarzda klasik 80ler tipi yeşil bir maskülen koku. 75 çıkışlı parfüm aromatik fujer tipinde.

Bogart' ın harmanı:

üstte: biberiye, limon çiçeği
ortada: muskat, karanfil, sardunya
altta: huş, meşe yosunu, deri

 

notalarından oluşuyor. Harman genel olarak iyi kalitede ve temiz bir harman. Ancak yine sorunlar var. One man show'daki harman uyumsuzluğu, bogart'da harman fakirliği olarak dönüş yapıyor. Zaten yukarıda da harmanın klasik ancak, sığ bir harman olduğunu görüyorsunuz. Ungaro gibi bazı parfümler bunun 2-4 katı zenginlikte harmanlara sahip olabiliyorlar. Koku genel olarak memnun edici olsada hep birşeyler olmamış, eksik kalmış hissi yaşattırıyor. Alt ve orta harmana bir-iki nota daha eklenseymiş parüfm daha zengin ve çekici olabilirmiş. Muskat ve karanfili çıkardığımızda da çok taze bir maskülen olabilecekken bu iki notanın eklenmesi kokuyu tatminkar, harmanı da uyumsuz hale getirmiş.



Koku olarak maskülen yeşil bir koku. Ancak polo gibi değil. Daha hafif ve taze tipte. Eksikliklerine rağmen çok kötü değil. Bu tip kokulara meraklıysanız beğenme ihtimaliniz olabilir. Ama sırf dönemine bakıp çok başarılı bir parfüme sahip olmayı da beklememelisiniz. Genel olarak efendi, ciddi, ağırbaşlı ve sakin bir koku. Sert ya da saldırgan değil, ama centilmen de değil.

Özetle; hakkında çok fazla yazılabilecek birşey bence olmayan, bende fazla heyecan uyandırmayan, rakipleri arasında geri kalan ama bunlar kesinlikle rezalet bir parfüm olduğu anlamına gelmeyen bir koku. Bugünün vasat pek çok parfümüne göre hala güzel. Ama tıpkı one man show gibi dönemi itibariyle modern parfüm isteyen kullanıcılara eski kalacaktır. İkisi arasında kaldıysanız az bir farkla one man show daha iyi bir parfüm.


Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama altı.  Uygun kullanıcı grubu 35 ve üzeri. Sıcak yaz günleri dışında her mevsime uygun, oturaklı, sakin bir koku. Bu tarz maskülenlerin koleksiyonunu yapmıyorsanız özellikle tavsiye edeceğim bir koku değil.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder