20 Şubat 2011 Pazar

Elizabeth Taylor - Passion For Men (1989)

"Elizabeth Taylor' ın ben de erkek parfümü üretiyorum demek için çıkardığı ziyan bir ürün.."
 


Passion for men ürün gamı kadınlara yönelik olan Elizabeth Taylor markasının tek erkek parfümü. 1989 çıkışlı parfüm odunsu oryantal tarzda.

Passion for men' in harmanı:

üstte: portakal, meyve notaları, kasnı sakızı, bergamut, limon
ortada: karanfil, sandal ağacı, silhat, tarçın, köknar, yasemin, sedir, sardunya
altta: tonka fasulyesi, amber, asilbent, meşe yosunu, vanilya 

notalarından oluşuyor. Dönemine göre klasik bir harmana sahip olduğunu söyleyebilirim. Ancak harmanı dönemine yakışmayacak derecede başarısız. Uyumsuz ve birbiriyle bütünleşmemiş notalar nedeniyle oturmamış bir harman. Ayrıca dönemi parfüme yakışmayacak derecede sentetik bir harman. 

Koku olarak oldukça tatlı bir parfüm. harmanındaki reçineler kokuyu pudramsı, kuru bir yapıya sokmuş. Ancak harmana baktığınızda görebileceğiniz gibi tatlılık yapıcı çok fazla nota var. Böyle olunca ne üstteki güzel turunçgiller, ne de altlardaki meşe yosunu gibi yeşil notalar doğru düzgün hissedilebiliyor. Kokuya devamlı taltı, kuru bir tatlı tema hakim. Ama bu güzel, insanı çeken, kalitesiyle övgü toplayacak bir koku değil. İçeriğindeki bir nota ilginç bir şekilde kolaya oldukça fazla benziyor.


Genel olarak harmanı kuvvetli ve dolgun olmasına rağmen, iş kalıcılığa geldiğinde sınıfta kalıyor. Harmanının oturmamışlığı, pek çekici olmayan kokusu, şişesi gibi parfümün içeriğinin kalitesine de özenilmemiş olması parfümün neden hala üretildiğiyle ilgili akılda soru işaretleri oluşturuyor. 

Özetle, dönemine göre de, günümüze göre de hemen her açıdan başarısız ve silik bir parfüm. Herkes bildiği işi yapsın dedirtiyor. Elizabeth Taylor' ın ben de erkek parfümü üretiyorum demek için çıkardığı ziyan bir ürün.

Kalıcılık ve fark edilirliği kokusu fazla kuvvetli kokmasına rağmen ortalama altı. 30 yaştan aşağısına gitmeyecek bir yapıda. Kullanılacaksa kış dönemi kullanılabilir. Uzak durmanızı öneriyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder