26 Kasım 2010 Cuma

Lagerfeld - Photo (1990)

"Keskin ve canlı turunçgillerle desteklenmiş hafif tatlı lavanta kokusuna sahip.."


Lagerfeld photo, parfümler için çok güzel bir yıl olan 1990 yılı çıkışlı baharatlı oryantal bir parfüm. Genel olarak ana teması lavanta ve bunu oldukça iyi kullanıyor. Bu arada incelemesini verdiğimin eski versiyon olduğunu belirteyim, yeniden formulize edilen parfümün oldukça vasat olduğu söyleniyor.

Photo' nun harmanı:

üstte: aldehitler, lavanta, mandalina, kasnı sakızı, bergamut, limon
ortada: siklamen, bal, kişniş, karanfil, yasemin, kimyon, gül
altta: sandal ağacı, tonka fasulyesi, amber, silhat, misk, aselbent, meşe yosunu, guaiac ağacı, sedir ağacı


notalarından oluşuyor. Orta ve alt notalarının dolgun ve kuvvetli görünmesine ve parfümün bir oryantal olmasına rağmen oldukça hafif ve canlı bir yapısı var. Keskin ve canlı turunçgillerle desteklenmiş hafif tatlı lavanta kokusuna sahip. Parfüm oldukça keskin ve yarı soğuk bir parfüm. Çoğu standart lavanta temalı parfümlerin aksine üst notalardaki turunçgiller oldukça uzun süre kokuya eşlik ediyorlar. Hafif bir sabunsuluk da cabası. Parfüm 90 yılında çıktığından ötürü bir 80ler parfümüymüş ama 90lardan da biraz modernlik taşımak istiyormuş ve ikisinin arasında kalmış gibi bir havada. Ama bu kötü bir durum değil, farklı bir karakteri var, hele ki Jako faciasından sonra iyi geliyor.



Günlük olarak en kullanılabilir lavanta kokularından biri, çünkü genel lavanta kokularının aksine sade bayık lavanta ya da lavanta ve ağırlaştırıcı baharatlar yerine lavanta ve turunçgillerle desteklenmiş bir harmanı var. Bu; kokuyu daha güzel, daha kullanılabilir ve daha detaylı yapıyor. Mükemmel bir parfüm değil, ama ağır olmayan güzel bir lavanta kokuları arıyorsanız en iyilerden biri. Ben yarı soğuk, asidik karekterini de seviyorum. Cacharel pour l'homme'dan çok daha hafif. Kalite olarak cacharel yine de bariz daha iyi. Ama kullanılabilirlikte lagerfeld önde. Örneğin cacharel biraz daha 30 ve sonrasına hitab ediyorken, bunu 22-24 ve sonrası rahatça her saat kullanabilir. Bu arada parfümün artık bulunması çok zor olan aftershave jel'i çok çok başarılı, bulursanız kaçırmayın. Soğuk kış sabahlarında tıraş sonrası cilde harika geliyor.


Karl Lagerfeld, ünlü diyeti öncesi ve sonrasında

Yeni versiyon

Özetle eksimsi, tatlımsı, sabunsu, canlı bir lavanta kokusu. Bu tarz kokuları seviyorsanız denemenizi öneriyorum. Ancak yeni versiyonun yeniden formulize edildiğini unutmayın. Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama üzeri. Uygun yaş grubu 22 ve üzeri. Özellikle serin mevsimlerde kullanıma uygun. Deneyebilirsiniz.


2 yorum:

  1. photo ile ilgili anlattıklarınız gerçekten bir masal gibiydi ama masalların hepsi mutlu bitmediği için photo da gelip gitti her nasılsa . 90 yılların ortasına sonuna kadar bulunuyordu sonra çok aradım ama yoktu. insanın bir parçası oluyor parfümü giydiğiniz gömleklerden t-shirtlerden duyuyorsunuz kokusunu. duyduğunuz kendi kokunuz oluyor , kendinize bazen en çok bir kokuyu yakıştırıyorsunuz bir şekli değil. Çünkü kokunun da şekli yok diye düşünüyorsunuz. sonra geçiyor herşey ,herşey çoğalıyor ,bitiyor yani. photo ile ilgili tüm tesbitleriniz doğru zaten benden iyi bildiğiniz aşikar. soğuk , nazik , derin , yağmurlu ve sade ama mükemmele yakın bu parfümü umutmak kolay olmayacak onunla tanışmış birisi için.
    alper

    YanıtlaSil
  2. merhaba, çok sevdiğiniz phot'yu kokudankokuya.com.tr, gittigidiyor ve ebay gibi internetten satış sitelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil