21 Kasım 2010 Pazar

Giorgio Armani - Emporio Armani Night He (1998)

"bu kadar tatlı karışık notayı, buruk notalarla birleştiriseniz ne olur? Cevap: kekremsi, tatlı-kremsilikte itici bir koku. Peki bunu bir de sentetik yaparsanız: kabus.."


Emporio Armani Night He 2003 çıkışlı aromatik fujer tarzında yeni bir koku. Emporia Armani serisi Giorgio Armani' nin nispeten daha vasat yapıdaki, moda ürünlerini desteklemesi amaçlı üretilen parfümler. Dolayısıyla herhangi bir emporio versiyonunda eski giorgio armani'lerin kalitesini beklemeyin.

Emporio Armani He' nin harmanı:

üstte: mandalina, greyfurt, bergamut
ortada: menekşe, adaçayı, kakule
altta: sandal ağacı, tonka fasulyesi, silhat, misk, vanilya sedir

notalarından oluşuyor. Orta harman tam kabus gördüğünüz gibi hepsi buruk notalar. Üstelik herkesin sevemeyeceği notalar. Misal ben adaçayını sevmiyorum, kakuleyi sevmeyenler de az değil.  Ancak daha kötüsü de var. Alttaki notalara baktığınızda sedir hariç hepsinin tatlı notalar olduğunu görüyoruz. Peki bu kadar tatlı karışık notayı, buruk notalarla birleştiriseniz ne olur? Cevap: kekremsi, tatlı-kremsilikte itici bir koku. Peki bunu bir de sentetik yaparsanız: kabus. Açık konuşayım night he'yi yerin dibine sokacağım. Ama bunu gerekçelerle yapacağım. Fakat bilmenizi isterim ki bu kokuyu uzun süre etüd ettim ve bahsedeceğim özelliklerinin her tende hemen hemen aynı olduğunu, her tende aynı koktuğunu bilin.

Nedir suçu night he'nin? Akşamcılara ya da clubber tarzı yaşayan insanlara yönelik tarzı mı? Hayır değil, bu beni ilgilendirmiyor. Sorunlardan biri kokunun aşırı sentetik yapısı. O kadar sentetik ki burun büküyor, kuvvetli sentetik parfümlerdeki biberimsi sertliğe sahip. Bu sentetiklik ilk yarım saat sürüyor, ancak ondan sonra yumuşayıp kremsi, tatlı odunsu bir kokuya dönüşüyor. Kulağa hoş gibi gelse de sorun bitmiyor çünkü yukarıda bahsettiğim buruk notalarla tatlı notaların uyumsuzluğu adeta burnunuza işkence ediyor. Üstelik kuvvetli yapısı nedeniyle de her ortamda rahatsız ediyor. Ne yazık ki ülkemizin "parfümüm ortamda belli olsun" mantığındaki toy kullanıcıları bu parfümde yıkandığında kendileri anlamasa da benim gibi parfümde tecrübeli ve hassaslaşmış burunları olan kişilere işkence ediyorlar. Lolita lempicka sürünen kadınların yanından nasıl kaçıyorsam, bunu sıkmış erkeklerden de o hızla uzaklaşıyorum. O derece sentetik ve kekremsi.


Hiç mi iyi yanı yok? Kuvvetli yapısından dolayı fark edilir olması ve gece ortamlarında kendini göstermesi olabilir. Ancak bu kadar itici bir kokuya sırf bundan dolayı katlanılmaz bence. Üniversite çağındaki clubbercı, budacı, hayalci vs kullanıcıların ortam kokusu olabilir ancak. Aşağıdaki reklamındandan ne kadar çakma amaçlarla, özenilmeden hazırlanmış bir koku olduğu imajını veriyor.



Kalıcılık ortalama, fark edilirlik oldukça iyi. Uygun yaş grubu 16-24. Daha ziyade serin akşamlara uygun. Uzak durmanızı öneririm.

1 yorum:

  1. http://giorgio-armani.parfumler.gen.tr/tr/Emporio-Armani-Night-Erkek
    aynı parfüm mü?

    YanıtlaSil