29 Temmuz 2013 Pazartesi

Geir Ness - Geir Ness For Men (2006)

 "yıllanmış koyu bir havası var.."

 
Geir Ness 2006 çıkışlı baharatlı aromatik bir koku. Ne yurt dışında, ne ülkemizde pek bilinen bir parfüm değil. Geir Ness norveçli bir burun. 1995' te Laila adında Norveç' in ilk parfüm markasını yaratıyor. Sonrasında 2006' da kendi adını taşıyan ilk ve tek erkek parfümü Geir Ness' i yaratıyor. Dolayısıyla incelediğimiz ürün bir niş parfüm.
 
Geir Ness for Men ' in harmanı

çiçeksi notalar, baharatlar, yeşil notalar, odunsu notalar ve turunçgiller

olarak verilmiş. Herhangi bir detay yok. Harman olarak ne kötü, ne muazzam diyebilecğeim bir parfüm. Ortalamanın üzerinde bir lalique havası yok değil. Doğal kokuyor. Aynı zamanda koyu bir aromatik. Baharattam daha ziyade aromatik yönü daha önde. Ama oldukça koyu bir aromatik, fakat çamsı, ardıçsı klasik bir aromatikten çok daha rafine olmuş, daha yıllanmış koyu bir havası var. Tek tip homojenize bir kokudan ziyade anlık değişen bir orta zengiklikte havası var.

Koku açılışı hafif ekşimsi tatlımsı yeşil meyveler şeklinde. Ama donuk olarak. Bir ck escape zannetmeyin. Ardından hemen koyu baharatlı odunsu koku sarıyor. Ayrıca yeşil notalar da vurmaya devam ediyor. Yani aynı anda hem koyu yeşil hem tatlı-baharatlı odunsu bir kokuya sahip olabiliyor. Ancak bunu burnu rahatsız etmeden yapıyor. Bahsettiğim koyu yeşil karakter bir ardıç, çamdan ziyade envy'daki gibi kakuleyi andıran pastel koyu yeşil bir havada. Zaten parfümün sıvı rengi de aynen anlatmak istediği eşil karakterinde. 

Koku güzelliği hoş. Değişik kendine has karakterli bir kokusu var. Ortalama değil, ama öyle unutulmayacak bir koku da değil. Yani işte buldum diyeceğinizi bir koku olmasa da, arada bir değişik kokmak istediğinizde deneyebileceğiniz bilinmeyen bir koku.Bir imza kokusu olmak için pek baskın ya da belirgin değil, ama hep aynı şeylerden sıkılanlar için kalite olarak üzemeyecek bir koku. 




şu fotoyu biraz daha yosunsu pastel yeşil hayal edin, işte öyle kokuyor.

Özetle; Geir Ness için, farklı ve tatminkar tanımları en doğrusu olacaktır. Çok fazla muadili yok. Bir koleksiyon parfümü, yada imza parfümü olacak kalitede değil, ama dün kullandığınız gucci de değil. Değişken karakteri her tende farklı koktuğu için denemeden körlemesine alması risk olacak parfümlerden, ancak pek bulup deneme şansınız da yok.

Fark edilirliği düşük tene yakın kalıyor. Kalıcılık ortalama. 30 ve üzeri arkadaşlar deneyebilirler. Altına biraz fazla rafine kalabilir. Çok sıcak yaz güleri dışında her zaman kullanılabilir. Daha ziyade iç mekanda ve günün ikinci yarısında kullanılmasını öneririm. Bulup deneme ihtimali düşük olmasından dolayı, denemek için körlemesine alınası bir parfüm mü?, eğer elinizdekilerde sıkıldıysanız ve farklı bir şey arıyorsanız evet o riske girilebilir diye düşünüyorum. bunun dışında özellikle aranacak, büyük beklentilere girilecek kadar özel bir niş değil.

1 yorum: