24 Eylül 2011 Cumartesi

Halston - 1-12 (1976)

"yapısı itibariyle bowling green' e benziyor.."  
 



Bir diğer Halston kokusu. Z-14 ile aynı yılda üretime geçmiş.  O dönem Halston ilk erkek parfümünü üretmek için çalışmalara başlamış. Fakat sonuçta en iyi bulunan iki parfümün hangisinin üretileceğine bir türlü karar verilememiş ve en sonunda ikisini birden üretme kararı alınmış. İsimleri de üretim kodlarıymış. 76 çıkışlı parfüm aromatik yeşil tipte erkeksi bir koku. Kardeşinin aksine artık üretilmiyor.
 
1-12' nin harmanı:

üstte: yeşil notalar, kasnı sakızı, fesleğen, limon, bergamut, mandalina
ortada: çam, lavanta, ardıç, yasemin, karanfil
altta: meşe yosunu, sedir, misk, amber, vanilya, tonka fasulyesi 

 
notalarından oluşuyor. Harman hem içeriği hem de yapısı itibariyle bowling green' e benziyor. Ufak tefek değişiklikler var. Ki zaten koku olarak da onu oldukça andırıyor. Ufak farklılıklar şöyle en başta harmandaki her notayı tek tek seçemiyorsunuz, birbirlerine iyice yapışmışlar. İkinci olarak yeşil karakteri bunda daha az onun yerine misk ve amber daha ön planda. Bunlar dışında biraz daha hafif bir koku izlenimi uyandırıyor. Harman kaliteleri de oldukça yakın. 1-12 dönemine göre ilginç olarak mavi renkte sıvılı bir koku. O dönem kokularının yarısı kızıl kahverengi renkte, yarısı yeşilin ya da sarının tonlarında olur çünkü. Mavi renk çoğu zaman fresh koku demektir ve 1-12 de yarı fresh bir koku, tabi dönemine göre. Bir kenzo beklemeyin.
 

Yeşil, odunsu, ferah bir koku. Turunçgillerle taze açılıp biraz lavantayla aromatikleşip, vanilya, yosun ve sedirle oturaklaşan tip. Koku olarak bowling green' e yakın. Hangisini tercih ederdin derseniz ben maskülen kokular arasından misk ve amberlilerdense, daha yeşil karakterli çamsı kokuları sevdiğimden bowling green bana daha yakın olurdu. Ama bu tamamen bir beğeni meselesi. Kalite ve tatminkarlık açısından hemen hemen aynılar. 1-12 biraz daha derinden ve sakin ve kalıcılığı biraz daha az. Eğer çok yumuşak hafif tatlı, hafif yeşil bir 80ler masküleni istiyorsanız 1-12, klasik yeşil ve biraz daha öne çıkaran bir tarz istiyorsanız bowling green diyorum.
 
Özetle;  tatminkar ve yeterli bir parfüm. Özellikle aramaya deyen, unutulmayan bir kokusu olmamakla beraber değişiklik olması açısından bir kereliğine kullanılabilecek bir koku. Bakarsınız favorilerinize girer. 

Fark edilirliği ve kalıcılığı kardeşi z-14' e göre biraz daha kötü olarak ortalamanın biraz altı şeklinde. Uygun yaş grubu 30 ve yukarısı. Yaz akşamları dahil her zaman kullanılabilir. İç mekanlarda kendini daha iyi gösterebilir. Yeterli bir parfüm olarak, büyük beklentilere kapılmadan deneyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder