31 Mart 2011 Perşembe

Adolfo Dominguez - Agua Fresca (1993)

"cool water ve swiss army karışımına biraz yeşil aromatik notalar serpiştirin işte size Agua Fresca.."  


93 çıkışlı kokumuz, yurtdışında sevilen ve tutulan bir koku. Hafif ve fresh bir aromatik fujer.

Agua Fresca' nın harmanı:

üstte: petitgrain, bergamut, mandalina, mercanköşk, tarhun
ortada: lavanta, biberiye, kişniş, ardıç, biber, adaçayı
altta: kabe samanı, misk, sandalağacı, silhat, meşe yosunu, çam

notalarından oluşuyor. Bu dolu harmanına, süslü şişesine, yurt dışında sevilmesine rağmen bana göre çok da iyi olmayan bir parfüm agua fresca. Bir kere harmanda sentetiklik algıladım. Şişesi daha kaliteli bir parfüm olacağı hissiyatı uyandırıyor. Bu kadar dolu harmana rağmen verdiği koku çok daha sade ve nispeten cılız.


Cool water ve swiss army' nin benzeri gibi kokuyor. Yani oldukça hafif ve fresh yapıda. Sadece biraz daha sabunsu. Aslında cool water ve swiss army karışımına biraz yeşil aromatik notalar serpiştirin işte size Agua Fresca. Kulağa hoş geliyor biliyorum ama gerçekte umduğunuz başarıda değil. Ayrıca ciddi bir kalıcılık ve fark edilirlik problemi var. Elbette böyle hafif bir kokudan Rive Gauche gibi ortama hakim bir koku olmaısnı beklemiyorum ancak, sıktıktan 15 dakika sonra da algılayabilmeliyim. Bu kadar düşük fark edilirliğinin yanında 1 saat gibi bir sürede uçmasıda yüzünüzde keyifsiz bir gülümseme oluşmasına neden oluyor.

Bakalım; hafif ama orjinal olmayan koku. Pratikte sönük harman. Kötü kalıcılık ve fark edilirlik değerleri. Geriye birşey kaldı mı? Özetle; olmamış.


Kalıcılık ve fark edilirliği kötü. Uygun yaş grubu 20 ve üzeri. Sıcak mevsimlere uygun. Başka platformlardaki ballandırılmış incelemelere kapılıp, alıp da hayal kırıklığına uğramayın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder