20 Şubat 2011 Pazar

Calvin Klein - CK One Summer 2005 (2005)

"canlandırıcı ve mutlu edici yapıda hafif, turunçgil ve meyvelerle bezeli bir çiçeksi koku.."


CK One Summer 2005 CK'nin dönemsel olarak çıkardığı hafif parfümlerinden bir başkası. Üniseks olarak pazarlanan ürün odunsu çiçeksi misk tarzında ve sıcak günlerde kullanmak için ideal.

CK One Summer 2005' in harmanı:

üstte: ananas, kivi, mandalina, şeftali
ortada: inci çiçeği, bergamut, frangipani çiçeği
altta: odunsu notalar, misk

notalarından oluşuyor. Parfümün harmanı kağıt üzerinde de, pratikte de oldukça sade. Çok fazla detay yok. İlgi ve dikkat çekecek notaları içinde saklamıyor. Ama zaten bu amaçla üretilmiş bir parfüm değil. Tam olarak bi kullanıcı parfümü. Sıcak yaz günüde sıkın ve dışarı çıkın. Bu kadar, kokuyu, harmanı, kaliteyi vs analize gerek yok. Onu büyük abiler yapsın. Evet Summer 2005 oldukça genç bir kullanıcı kitlesi düşünülerek üretilmiş. Harman çok doğal. Sentetiklik sıfır. Notalar oldukça taze ve canlı kokuyorlar. Zaten CK' nın belirli bir kalite çıtası vardır. Bir iki yeni parfümü dışında ondan aşağıya indiğini görmedim.


Kokusuna gelirsek, summer 2005 adından da anlaşılacağı üzere tam bir yazlık koku. Son derece hafif, ferah ve fresh bir koku. Açılışını mandalina ve bergamutun karışıp, kivi ile hafiften ekşileşmiş keskin ve canlı kokuları yapıyor. Bu üçünün kombinasyonu daha ziyade bir misket limonu kokusunu hatırlatıyor. Ama kivi sayesinde ondan biraz daha ekşi. Turunçgil kokuları seven biri olarak bu vurucu ve ekşi turunçgil kokusunu çok beğendiğimi söyleyeyim. Bu kadar taze ve canlı turunçgil açılışı çok az kokuda var. En iyilerden biri de gigli man. 


Kokuya dönelim; bu ekşi, asidik patlamadan hemen sonra ananas ve şeftali ekşiliği yumuşatıyor. Bir süre daha geçince ortadaki çiçek notaları kendilerini göstermeye başlıyorlar ve koku bir turunçgil kokusundan bir odunsu çiçeksi miske dönüşüyor. Fakat kullanılan çiçeklerin türü ve dolgunluğu nedeniyle biraz feminen tarafa kaçıyor. Hatta biraz demeyeyim oldukça feminen. Son derece yumuşak hafif turunçgilli, meyveli taze çiçekler. Benim çok sevdiğim kadın kokusu Prescriptives Calyx ile oldukça benzerlik taşıdığını fark ettim.

Evet, genel karakteri gayet feminen. Hafif yapısını da düşünürsek 20 yaşın üzerindeki kişilerde biraz hafifmeşrep bir koku kalacaktır. Ama zaten pazarlandığı grup bunun altı. Dolayısıyla bu feminenliği idare edilebilir. Zaten çok taze ve canlı kokusuyla yaz ve ilkbahar dönemlerinde kullanılacak dönemsel bir koku. Bu kadar taze ve hafif bir bir koku olmanın bir bedeli var elbet. O da kalıcılık konusu. Kullanılan notaların çoğu hafif yapılarından dolayı çabuk uçan esanslar, bu da parfüme aynen yansıyor. Bir edt olmasına rağmen edc ayarında olduğunu bilmenizi isterim. Dolayısıyla gün içerisinde sık sık tazelemenizi gerektiren bir koku. 2-3 saatte bir yenilemek uygun olacaktır. Parfümün kokusunun hafifliğini gördüğünüzde bu konuda çok fazla suçlayamayacaksınız. Ha "benim parfümüm hem çok taze, hafif mis gibi olsun hem de bütün gün üstümde kalsın" diyorsanız parfümlerle ilgili bilgilerinizi gözden geçirin. Öyle bir parfüm yok, doğa itibariyle olamaz. Çabuk uçan notalar hafif notalardır, kalıcı notalar ağır. O yüzden böyle ilginç beklentiler içerisine girmeyin. Herşey tek bir parfümde mümkün olmuyor. Summer 2005' in yapısı genele göre oldukça uçucu yapıda olsa da kendi sınıfına göre iyi bir derecede.


Özetle, canlandırıcı ve mutlu edici yapıda hafif, turunçgil ve meyvelerle bezeli bir çiçeksi koku summer 2005. Üniseks olarak pazarlanmasına rağmen biraz daha feminen tarafa meyilli bir koku olmasının dışında bir sıkıntısı yok. Harmanı bu kadar doğal ve taze yazlık kokular bulmak kolay olmuyor.

Kalıcılığı genele göre ortalama altı. Gün içerisinde birkaç kere tazeleme yapmanız gerekebilir. Fark edilirliği ortalama. İdeal yaş aralığı 22 altı. Üstüne biraz hafif ve feminen kalabilir. Ancak kız arkadaşınız için oldukça güzel bir parfüm olacaktır. Kalıcılık hastalığınız yoksa deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder