9 Ocak 2011 Pazar

Valentiono - Vendetta Uomo (1991)

"Obsession' u düzenli kullanan ve alternatif arayan biriyseniz o zaman vendettayı oldukça beğenme ihtimaliniz var.." 
 

Vendetta uomo, yakın zamanda incelemesini verdiğim very valentino' ya göre bariz daha iyi olmasına rağmen, artık üretilmeyen bir parfüm. 91 çıkışlı koku standart bir deri parfümü.

Vendetta Uomo' nun harmanı:

üstte: aldehitler, kişniş, yeşil notalar, fesleğen, bergamut, limon
ortada: silhat, tarçın, yasemin, kabe samanı, defne romu, sedir, sardunya, karanfil
altta: laden reçinesi, deri, tonka fasulyesi, amber, misk, benzoin, meşe yosunu

notalarından oluşuyor. Aslında deri temalı bir parfüm için biraz fazla detaylı bir harmana sahip. Harman nasıl derseniz içeriğindeki üstü kapalı yeşil notalar ve aldehitlere rağmen gayet doğal ve rahatsız etmeyici koktuğunu söylemeliyim. Harmanı orta dengede, çoğu notayı algılayabiliyorsunuz. 

İlk sıktığımda tatlı bir rom kokusu aldım ki oldukça beğendiğim Joseph Abboud'da da bu kokuyu almış olduğumdan sanırım bu seferki iyi gidecek diye düşündüm. Ancak bir süre sonra rom' un tek başına yetmediği belli oldu. Kısa bir süre sonra, karanfil, amber ve reçineler tüm tatlılıklarıyla işin içine giriyorlar ve ortaya yarım saat kadar tatlımsı bourbon gibi kokan, sonra bourbon kokusu kaybolup daha ziyade Calvin Klein Obsession benzeri bir koku ortaya çıkıyor ve koku uçana kadar böyle devam ediyor. Bazılarınız için kulağa güzel geldiğini biliyorum ancak bu ortaya çıkan karanfilli, reçineli tatlılık obsessiona göre hayli yüksek. Bunlar deri notasını da oldukça baskılıyor. Hal böyle olunca çoğu insanın şekerlilik seviyesini aşacak bir hale geliyor. 

Ben zaten tarzım olmadığımdan sevemedim. Benimi için fazla şekerli ve pudramsı bir yapısı var. O romlu halinden bu hale gelmesini de pek beğenemedim. Ancak böyle şekerli kokuları beğeniyorsanız, Obsession' u düzenli kullanan ve alternatif arayan biriyseniz o zaman vendettayı oldukça beğenme ihtimaliniz var. 

Özetle şekerli, yoğun kokuları sevmeyenlerin beğenebileceği bir koku değil. İçeirisinde belli bir kalite ve harmanda gelişme barındıran çok taklidi olmayan bir parfüm. Tam olmuş diyemesem de belirli bir kesimi tatmin edecek bir parfüm.


Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama. Daha ziyade tene yakın kalmayı seviyor. Uygun yaş grubu very valentinoda olduğu gibi nispeten 30 yaşlar civarından başlıyor. Daha aşağısına, obsessionda olduğu gibib iraz ağır kaçacaktır. Kış mevsimine, akşam buluşmalarına, yakın temasın olacağı mekanlara iyi gidecektir. Bu tarz karanfilin hakim olduğu oturaklı, ağır kokuları seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim, bunun dışında denemeden almamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder