25 Kasım 2010 Perşembe

Kenzo - Kenzo Air (2003)

"almayın, paranızı "havaya" atmayın.."



2003 çıkışlı parfüm odunsu çiçeksi misk kokusu. Ya da öyle olduğu söyleniyor.

Kenzo Air' in harmanı:

Kimyon, amber, kabe samanı, anason, sedir, bergamut, melekotu, meyan kökü

notalarından oluşuyor. Harmandaki bu ilginç ve albenili notalara sakın aldanmayın. Çünkü herhangi bir şekilde birşey algılamayacaksınız. Hafif ve taze bir parfüm olarak sunulan kenzo air, şimdiye kadar kullandığım en boş parfüm. Çünkü tam olarak adı gibi havadan ibaret. %95 hava,  %5 parfüm sanki. Ne sıktınız, içerisinde ne var, kalıyormu, duyuluyor mu hiçbirşey belirli değil, en azından benim tenimde. Öyle ki parfüm güzel mi, değil mi o bile pek belli olmuyor. Çünkü çok çok cılız. Normalde elimdeki şişeden kaynaklandığını düşünürdüm ancak internetteki başka parfüm platformlarında da benzer eleştirileri gördüm. Size basenotes' tan bazı örnekler:

"Now I undestand why is named Air. I tryed in a perfume store in Aruba coz I was very curious about this summer perfume. Awful experience. I think . This is Air. Believe me, I put it on my skin and after 1 minute I try to smell it and nothing! Only Air. Longevity zero. Perfect name, by the way."

"Really nice for hot weather....but NO LASTING! After 5 minutes, BYE! No way!"

"I absolutely cannot sense a thing... :( is there really a scent?"

"If you spray 200 ml of this bottle, maybe you can felt it. i never felt this smell.similar to pool water - of course pool water is more smelly."

"I'm sorry, is there actually something in the bottle? I spray and spray and yet it would seem my skin smells like nothing"

bu şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bu bir inceleme yazısındansa, bir uyarı yazısı oldu. Tüm zamanların en başarısız parfümlerinden biri. Özetle almayın, paranızı "havaya" atmayın.

2 yorum:

  1. enteresan bir karakteri var demek ki bu parfümün. yüksek miktarda iso e super içermesinden kaynaklanıyor olabilir sanırım ama hafif ve berrak olmasına rağmen bende epeyce berrak bir koku. belki ambalajı ve ismi de böyle bir etki yapıyor olabilir...

    benim kokladığım kenzo air, encre blanc olarak adlandırılabilecek, encre noire a benzer ama havai bir koku.

    yazık ki artık yok.

    YanıtlaSil
  2. aynen öyle.. heryerde bu kokuyu arıyor ama bulamıyorum..

    YanıtlaSil