9 Kasım 2010 Salı

Davidoff - Cool Water Game (2006)

"Aşırı derecede yapay, cansız, donuk bir karpuz kokusu.." 



Cool Water Game, cool water serisinden daha meyveli bir varyasyon. 2006 çıkışlı parfüm sucul aromatik tarzda. Ve sucul bir aromatikte bekleyeceğiniz üzere sentetiklik konusunda tehlike çanları çaldırıyor. 

Cool Water Game' in harmanı:

üstte: fesleğen, greyfurt, karpuz, lemon verbana
ortada: kuş üzümü, lavanta, menekşe yaprağı
altta: odunsu notalar, silhat

notalarından oluşuyor. Cool Water Game ile ilgili o kadar çok problem var ki nereden başlasam bilemiyorum. Harmandan başlayalım. Parfüm sucul aromatik olarak geçse de sucul meyveli denilebilecek bir koku. Yani CK Escape gibi bir parfüm, ancak onun dörtte biri ancak eder. Orjinal Cool Water ile herhangi bir koku benzerliği yok. Açılışta greyfurt, karpuz, kuş üzümü, lavanta ve menekşe notaları aynı anda hissediliyor olsa da ana teması karpuz. Şimdi bazılarınızın erkek parfümü dünyasında az bulunan bir nota olan karpuz notasını görünce sevinip, heyecanlandığını tahmin ediyorum. Ancak ne yazık ki cool water game'deki karpuz notası bir parfümde bulduğum en sentetik notalardan birisi. Aşırı derecede yapay, cansız, donuk bir karpuz kokusu. Ben sentetiğim diye bağırıyor. Halbuki onun altında kalan greyfurt kokusu ekşi ekşi ne kadar canlı kokuyor. Kuş üzümü ve lavanta da çok kötü değilken hepsi bu yapay karpuz notasının altında baskılanıyor. Bu bu tarz yoğun aldehit kullanan parfümlerin harmanında sıkca görülen bir durum. Üstelik harmandaki bu yapaylığı ve tatsızlığı 15-20 parfüm kullanmış tecrübesiz bir kuıllanıcı bile gayet rahat farkedecektir. 

Harmanla ilgili bir diğer problem, harmanın berbat dizaynı. Yani sanki parfüm Drakkar Noir' i yaratan Pierre Wargnye tarafından değilde 5 yaşındaki şımarık bir çocuk tarafından hazırlanmış gibi. Notalar birbirleriyle hiç uyuşmuyor. Doğalında da birbirine pek uymayacak notalar karman çorman toplanmış gibi. Greyfurt ve lavanta canlı canlı kendini göstermeye çalışırken, sentetik karpuz tatsız bir şekilde öne çıkıyor. Bunlardan alakasız olarak kuş üzümü tatlılığı ile aradan çıkıp greyfurt'un ekşisiyle karışıyor. Bu ikisi birbirlerine hiç yakışmıyor, üstelik her daim baskıcı karpuz da cabası. Bu arada koyu bir nota olan menekşe alakasız bir şekilde canlı meyveleri donuklaştırmaya çalışıyor. En alttaki silhat ve odunsu notalar ise yok gibi. Parfüm baştan sona bu yukarıda anlatılanlar gibi kokuyor.


Ha parfümün hiç mi iyi bir yanı yok, ya da hakkında söylenen hiç mi doğru bir şey yok? Var, o da kalıcılığı. Gerçekten davidoff markasından beklenmeyecek bir kalıcılığa sahip. Benim tenimde 5-6 saati buldu. Ertesi gün elbiselerimde açık şekilde belliydi. Bu hem davidofftan, hem de böyle fresh ve hafif meyveli bir kokudan beklenmeyecek bir performans. Tabi bu kalıcılıktaki en önemli faktörün aşırı sentetik karpuz notası olduğunu belirteyim. Bana göre orjinal cool water' ın tırnağı olamayacak bir koku.

Özetle parfüm oldukça uyumsuz harmanlı ve ucuz kokan bir sentetik bomba. Pek çok parfüm platformlarındaki "orjinal cool water'dan daha güzel, kokladığım en iyi karpuz notası, harika meyveli parfüm" gibi yorumlara kanıp paranızı bu parfüme harcarsanız pişman olursunuz benden söylemesi.

Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı oldukça iyi. Uygun yaş grubu 16-20. Her mevsime, günlük parfüm kullanımına uygun. Ancak hem son derece vasat ve ucuz yapısı, hem de CK Escape gibi çok daha kaliteli versiyonları varken, almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder