1 Ekim 2010 Cuma

Nautica - Latitude Longitude (2000)

"Tarz olarak cool water ile swiss army'nini karışımını düşünün.."

Sıradaki parfüm, Nautica' nın artık üretilmeyen hafif kokusu latitude longitude. 2000 çıkışlı parfüm odunsu çiçeksi misk tarzında.

Latitude Longitude' un harmanı:

üstte: bergamut, tarhun, kişniş
ortada: çay, muskat, silhat, su nanesi
altta: amber, misk, meşe yosunu


notalarından oluşuyor. Parfüm şişesinin renginden de anlayabileceğiniz üzere fresh ve sucul tarzda hafif bir koku. Serin bir açılışı var. Tarz olarak cool water ile swiss army'nini karışımını düşünün. Bu ilk sahne bir 10 dakika devam ediyor sonra yön değiştirip daha sade ve normal bir hale geliyor. Çayın baskın kokusunu algılıyorsunuz. O noktadan sonra kokunun çekiciliği kalmıyor. Çay teması azaltılsa ve serinlik hissi veren elementlerin oranları arttrılsa çok daha iyi olurmuş. Gene de orijinal kendine has tatminkar bir fresh koku. 

Kalite olarak ortalama, çok özel bir parfüm değil. Harmanındaki bahsettiğim değişimle beraber çekiciliğinin azalmasıyla da iyice kaybediyor. Sanıyorum bundan dolayı artık üretilmiyor. Tıpkı swiss army' de olduğu gibi koku bayağılaşıp çay notası çok öne geçmeden önce burnunuza şöyle bir estiğinde "of çok güzel bir koku bu" dedirtiyor. 


Kokusunda devamlılığı sağlayabilseymiş, çok farklı yerlere gelebilirmiş. Özetle ortalama bir sucul fresh koku. Özellikle hafif, fresh parfümleri biriktiriyorsanız deneyebilirsiniz. Aksi bir durumda voyage gibi çok daha başarılı bir alternatifi var.



Kalıcılık ve fark edilirliği az. Uygun yaş grubu 20-30. Her mevsim kullanılabilir. Özellikle tavsiye edemiyorum, onun yerine voyage' ı deneyin.

1 yorum: