9 Eylül 2010 Perşembe

Lagerfeld - Jako (1997)

"Bütün gün vişne-frambuazlı kakaolu pasta gibi kokuyorsunuz.."


Jako, Karl Lagerfeld' in 1997 yılında çıkardığı baharatlı odunsu kokusu. Koku da kendisi gibi marjinal olmuş.

Jako' nun harmanı:

üstte: greyfurt, mandalina, bergamut, hint davana otu, mor erik
ortada: kakule, hint zencefili, brezilya gülü
altta: sandal ağacı, tütsü, misk, deri

notalarından oluşuyor. Harmanı incelediğimizde tüm orta ve alt notaların kuvvetli, bunların yarısının da oldukça tatlı kokan notalar olduğunu görüyoruz. Evet Jako tatlı bir parfüm. Hem de çok tatlı ne yazık ki.

Marjinal modacı


Gül ağacı kakao gibi kokan bir notadır. Sandal Ağacı ise tütsümsü. tütsüyü zaten biliyorsunuz şekerimsi tatlı odunsu bir koku. Böyle notalar kuvvetle birleştiğinde ortaya nasıl birşey çıkabilir Jako'dan görüyoruz. Koku çok kuvvetli, yoğun ve bunaltan bir tarzda. İlk sıktığınızda bir çikolata kokusu yayılıyor ardından alttan vişne, frambuaz kokusu gibi bir ikinci koku geliyor. İçinde bergamut, mandalina gibi taze esanslar da olmasına rağmen kokunun ana teması böyle. Bütün gün vişne-frambuazlı kakaolu pasta gibi kokuyorsunuz. Buradan okuduğunuzda çekici bir kokuymuş gibi gelebilir ama kullanırsanız öyle olmadığını oldukça bunaltan, tatlı, bayık bir parfüm olduğunu göreceksiniz. Ağır yapısından dolayı baş döndürüyor/ağrıtıyor.

Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı çok iyi. Uygun yaş grubu 20-30. Fazla tatlı ve ağır yapısından dolayı tavsiye etmiyorum. Ancak bu tarz kokulara çok meraklıysanız ve yine de almak istiyorsanız, mutlaka önceden deneyin.

2 yorum: