5 Eylül 2010 Pazar

Lacoste - Cool Play (2006)

"Kavunsu hafif ve yazlık kokuları seviyorsanız fazla beklentili olmadan deneyebilirsiniz.."
Lacoste, ürünleriyle parfüm dünyasında çok da fazla bir yeri olmayan bir marka. Booster gibi eski sürümleri beğenilmiş ve tutulmuşken güncel modelleri, tıpkı boss, givenchy, armani gibi markaların maliyet endişesiyle lab ortamında sentetik esanslarla yaptıkları başarısız ve kalitesiz parfümlerden çok da farklı değil. Daha incelememin başında hemen öldürmeyelim parfümü, rezalet bir ürün değil sonuçta. Cool Play 2006 çıkışlı odunsu çiçeksi misk tipinde güncel, fresh ve modern bir koku.

Cool Play'in harmanı:

üstte: kişniş, huş yaprağı, mandalina, bergamut
ortada: ardıç, menekşe, biber, sedir
altta: sandalağacı, amber, silhat, misk, vanilya, kabe samanı

notalarından oluşuyor. Baktığımızda eğer doğal ve kaliteli esanslarından kullanılmış olsaydı, çok güzel ve kaliteli bir parfüm olabilirdi imajını veriyor. Malum kabe samanı, silhat, sedir, biber gibi notalar doğal ve kaliteli olarak kullanıldıklarında parfümde mucizeler yaratabiliyorlar.  Ancak lacoste'un üstün harmanıl, kaliteli parfümler yaratma hevesinde olmadığını biliyoruz.


Cool Play, standart, memnun edici ama başka bir özelliği olmayan sokak parfümü olarak nitelendirebileceğim bir koku. Hafif tatlı kavunsu, yumuşak, ferah bir kokusu var. Bir süre bu canlı ve  fresh yapısını koruduktan sonra, sonrasında biraz tatlılaşıp o hafif halini kaybediyor. Özellikle çok az tecrübesi olanları ya da genç arkadaşları memnun edecektir. Bir kereliğine bahar günlerinde kullanmak için alınabilir. Bunun dışında özel, karakterli, unutulmaz bir yanı yok. Standart meyvemsi hafif tarzda fresh bir koku. Tecrübeli burunlar için oldukça bayağı ve sıradan kalacaktır. Yani koku kötü değil ama oldukça alışılagelmiş ve sıradan bir koku. Ve o kadar başka ürün arasında öne çıkabilen hiç bir yanı da bulunmamakta. Ancak parfüm tecrübesi olmayan bir yakınınıza hediye olarak düşünebilirsiniz. Style in Play'den daha başarılı. Sentetiklik minimumda.

Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama. Çok sıcak ve soğuk günler dışında kullanılabilir. Uygun yaş grubu 16-22. Kavunsu hafif ve yazlık kokuları seviyorsanız fazla beklentili olmadan deneyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. HARİKA BİR KOKU ZENGİN HİSSETMEK İSTEYENLER VE GENÇ TATİLCİ BİR ENTEL GENÇ KOKUSU ARIYANLARA ÇOK UYGUN SAÇLARINI KENDİNE ÖZGÜ TARAYANLARIN KENDİNE ÖZGÜ KOKUSU OLABİLİR :) VERDİĞİNİZ PARAYA ACIMAZSINIZ.

    YanıtlaSil